USLOVI KUPOVINE I POSLOVANJA

Ovaj dokument je ažuriran 6 Novembra 2021

“MEDIUS" D.O.O

Nova Pazova,

Četrvta industrijska br. 12 (u daljem tekstu: Prodavac)

PIB: 101242059,

Matični broj: 08539707,

tekući račun: 340-3690-15


 Informacije o uslovima

Ovaj dokument određuje uslove i odredbe korišćenja internet stranica veb portala Medius d.o.o. / medius-online.rs (u daljem tekstu: veb portal) te uslove kupovine proizvoda i usluga na ovom veb portalu (u daljem tekstu „Uslovi kupovine“).

Nakon obavljene registracije na veb portalu, kupci izjavljuju da su pročitali i razumeli uslove kupovine i poslovanja, da su s njima upoznati i u potpunosti saglasni s ovde iznesenim Uslovima kupovine i poslovanja te da pristaju na korišćenje veb portala u skladu s njima. Pravo korišćenja veb portala nije prenosivo na druga fizička ili pravna lica. Registrovani korisnik lično je odgovoran za zaštitu poverljivosti šifara (lozinki), na mestima gde one postoje.


Teritorijalna  pokrivenost

Kupac poručuje proizvode preko veb portala koji mu se isporučuju na kućnu adresu ako se ona nalazi u spisku lokacija i u okviru definisanog područja na koje se vrši isporuka ili bira neki od dostupnih objekata kao lokacija za preuzimanje porudžbine.

Napominjemo da može doći do razlike u asortimanu koji je dostupan, imajući u vidu adresu isporuke.

Robu kupljenu preko veb portala isporučujemo samo na lokacije koje se nalaze na sledećoj teritoriji:

 • Nova Pazova
 • Stara Pazova
 • Batajnica
 • Stari Banovci
 • Novi Banovci
 • Belegiš
 • Surduk 
 • Vojka
 • Šimanovci
 • Krnješevci
 • Ugrinovci
 • Busije

Minimalna vrednost porudžbine

Minimalna vrednost porudžbine za dostavu na adresu je 2.500,00 dinara, a za preuzimanje u radnji (u objektu SUPERMARKET „MEDIUS“ NOVA PAZOVA, ČETVRTA INDUSTRIJSKA BR. 14 NOVA PAZOVA) minimalna vrednost porudžbine je 2.000,00 dinara.


Cena

Cene na veb portalu su izražene u dinarima (RSD) sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (PDV).

Proizvodi se naplaćuju po cenama koje važe na dan naručivanja objavljenim na internet stranicama. Cene, uslovi plaćanja i akcijske ponude važe isključivo u trenutku poručivanja i mogu se promeniti bez prethodne najave.

U slučaju zamenskih proizvoda, ukoliko kupac potvrdi da želi zamenu, naplaćuje se cena proizvoda koja važi na dan izrade fiskalnog računa. Kupac ima pravo da ako mu ne odgovara cena određenog proizvoda, isti vrati dostavljaču, a taj proizvod mu neće biti naplaćen.

Nakon poručivanja proizvoda preko veb portala kupac dobija povratni mejl sa specifikacijama porudžbine koji između ostalog sadrži i ukupnu sumu porudžbine. Napominjemo da može doći do promene ukupne sume porudžbine ukoliko dođe do zamene proizvoda, izmene porudžbine ili usled odstupanja u pogledu poručene količine proizvoda na merenje.

Nekada nije moguće isporučiti tačnu količinu proizvoda na merenje, ali će se osoblje Mediusa (u daljem tekstu: Prodavac), truditi da količina bude što približnija poručenoj.


Izjava o konverziji

Sva plaćanja ce se vršiti u domaćoj valuti – dinar (RSD).Vaša platna kartica će biti zadužena za iznos izražen u Vašoj  lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, koji nama u trenutku transakcije nije poznat. Prilikom ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.


Povraćaj sredstava

Kupac može raskinuti Ugovor o kupovini na daljinu u roku od 14 (četrnaest) dana od dana prijema pošiljke. Proizvode zajedno sa popunjenim obrascem treba poslati na adresu „MEDIUS“ DOO , Nova Pazova , Četvrta Industrijska br. 12,  E-pošta: online@medius.rs, Telefon: 022 2156777

Troškove vraćanja robe snosi kupac. Kupac je u obavezi da robu vrati u ispravnom stanju, bez oštećenja ili tragova korišćenja, u originalnoj ambalaži. U suprotnom prodavac nije u obavezi da prihvati povrat i izvrši zamenu. Prodavac će izvršiti povrat sredstava na navedeni broj tekućeg računa u roku od 14 dana od prijema vraćene robe, nakon pregleda i utvrđivanja ispravnosti proizvoda. Obrazac možete preuzeti OVDE


 Zamena proizvoda ili otkazivanje poručenog proizvoda/porudžbine

Prodavac ne može garantovati da će isporučiti svaki proizvod poručen preko veb portala. Ukoliko neki proizvod koji je poručen trenutno nije na stanju, kupcu će biti isporučeni artikli koji su na stanju u skladu sa odabranim terminom isporuke. Ukoliko postoji mogućnost zamene proizvoda, kupac će biti kontaktiran u cilju omogućavanja zamene proizvoda ili otkazivanje poručenog proizvoda. Svi ostali poručeni artikli će biti isporučeni.

Kupac može da otkaže porudžbinu i da traži povraćaj ukupno plaćenog iznosa pozivom korisničkog centra na broj: 022 2156777

Radno vreme korisničkog centa:

radnim danima: 08:00-15:00


Popusti

Kupovinom preko veb portala ne mogu se ostvariti sledeći popusti:

popust za penzionere

popust za slave i rođendane

popust za klub potrošača


Uslovi isporuke i preuzimanja

Prilikom poručivanja kupac treba da odabere termin isporuke. Kupac može da odabere jedan od trenutno raspoloživih termina do sedam dana unapred. Broj isporuka u jednom danu je ograničen.

Unutar definisanih termina, nije moguće specificirati dodatno vreme ili termin za isporuku. Ukoliko postoji specifikacija vremena, Prodavac ne garantuje isporuku u navedenom terminu.

Izmene porudžbina se mogu vršiti pozivom korisničkog centra ili putem mejla na online@medius.rs isključivo u slučaju plaćanja gotovim novcem ili platnim karticama po pouzeću, a u okviru termina navedenih u tabeli za Vreme izmene. U slučaju zahteva za izmenom, nakon isteka perioda za izmenu, Prodavac nije u obavezi/mogućnosti da  isti prihvati. Izmena porudžbine nije moguća u slučaju onlajn plaćanja.

 

Termini za isporuku na adresu ponedeljkom su:

 

Termini isporuke

 

Vreme poručivanja

Vreme izmene porudžbine

  12:00-16:00

dan pre do 23:59

isti dan do 08:00


 Termini za isporuku u mesta Šimanovci, Ugrinovci i Busije na adresu ponedeljkom su: 

Termini isporuke

 

Vreme poručivanja

Vreme izmene porudžbine

  12:00-16:00

dan pre do 23:59

isti dan do 08:00

   

Termini za isporuku na adresu od utorka do petka su:

Termini isporuke

Vreme poručivanja

Vreme izmene porudžbine

  09:00-12:00

dan pre do 23:59

isti dan do 08:00

  12:00-16:00

dan pre do 23:59

isti dan do 08:00

 

 

Termini za isporuku u mesta Šimanovci, Ugrinovci i Busije na adresu od utorka do petka su:

Termini isporuke

Vreme poručivanja

Vreme izmene porudžbine

12:00-16:00

dan pre do 23:59

isti dan do 08:00

   

Termini za preuzimanje u radnju ponedeljkom su:

 

Termini preuzimanja

Vreme poručivanja

Vreme izmene porudžbine

  12:00-17:00

dan pre do 23:59

isti dan do 08:00

17:00-20:00

dan pre do 23:59

isti dan do 08:00

 

Termini za preuzimanje u radnji od utorka do subote su:

 

Termini preuzimanja

Vreme poručivanja

Vreme izmene porudžbine

  09:00-12:00

dan pre do 23:59

isti dan do 08:00

  12:00-17:00

dan pre do 23:59

isti dan do 08:00

17:00-20:00

dan pre do 23:59

isti dan do 08:00

 

Prodavac ne vrši isporuku na adresu nedeljom, niti je moguće rezervisati termin za preuzimanje u radnji nedeljom.


Načini plaćanja: Fizička lica:

Fizička lica mogu da izvrše plaćanje poručene robe na jedan od sledećih načina:

1.   U slučaju isporuke na adresu:

 •  gotovim novcem prilikom dostave na mestu isporuke;
 •  kreditnim i debitnim platnim karticama: Mastercard, Maestro, Visa i Dina Card prilikom dostave na mestu isporuku;
 •  onlajn plaćanje kreditnim i debitnim platnim karticama Mastercard, Maestro, Visa i Dina Card prilikom vršenja porudžbine na veb portalu.

2.   U slučaju preuzimanja u radnji:

 • gotovim novcem prilikom preuzimanja u radnji
 • kreditnim i debitnim platnim karticama: Mastercard, Maestro, Visa i Dina Card prilikom preuzimanja u radnji;
 • onlajn plaćanje kreditnim i debitnim karticama Mastercard, Maestro, Visa i Dina Card prilikom vršenja porudžbine na veb portalu.

U slučaju onlajn plaćanja,nakon završetka porudžbine kupcu će zbog proizvoda koji se prodaju na meru i potencijalnih zamenskih proizvoda biti rezervisano 5% više od vrednosti porudžbine. Nakon pripreme porudžbine, formiranja fiskalnog računa i utvrđivanja konačnog iznosa računa razlika između rezervisane i finalne sume će biti oslobođena
i vraćena kupcu. Napominjemo da sam rok povraćaja zavisi od banke izdavaoca kartice.

 Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica,
Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.


Povrat/Reklamacija robe

Kupac ima pravo na izjavljivanje reklamacije radi ostvarivanja svojih prava iz čl.52, 54. i 81. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.Gl. RS br. 62/14, 6/16 i 44/18),, kao i zbog pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka i to na:

–         mejl adresu:  online@medius.rs

–         pisanim putem na adresu:„MEDIUS“ DOO Nova Pazova , Četvrta Industrijska br. 12

Prilikom izjavljivanja reklamacije neophodno je da dostavite na uvid račun ili drugi dokaz o kupovini (kopija računa, gotovinskog računa, slip i sl.). Kupac je dužan da po prijemu robe potpiše gotovinski račun koji služi kao dokaz o preuzimanju porudžbine.

Prodavac će elektronskim putem potvrditi prijem reklamacije, odnosno saopštiti broj pod kojim
je zavedena reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija. Kako bismo mogli da Vam odgovorimo na reklamaciju u skladu sa zakonom, potrebno je da ostavite Vaše kontakt podatke.

Prodavac će po prijemu reklamacije bez odlaganja, na pouzdan način ispitati da li je reklamacija opravdana i najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovoriti na izjavljenu reklamaciju.

Odgovornost za materijalne nedostatke rešavaće se u skladu sa odredbama

 • Zakona o zaštiti potrošača,
 • Zakona o obligacionim odnosima i ostalim važećim propisima Republike Srbije.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je porudžbinu platio pouzećem nekom od platnih kartica ili gotovim novcem, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja,
Prodavac će obaviti povraćaj sredstava u gotovom novcu.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je izvršio prethodno onlajn plaćanje nekom od platnih kartica,
a bez obzira na razlog vraćanja, banka će na zahtev Prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun kupca sa koga je izvršeno plaćanje.


Izjava o zaštiti i prikupljanju ličnih podataka i njihovom korišćenju

Registracijom na veb portal kupac daje saglasnost da Prodavac i njegovi poslovni partneri prikupljaju, obrađuju i međusobno
prosleđuju i razmenjuju lične podatke navedene u registracijskoj formi i podatke, o porudžbinama. Pomenuta obrada
podataka se vrši u svrhu upoznavanja Prodavca sa kupovnim navikama, u informativne svrhe, kao i u svrhe prometa usluga i robe. Kupac ima pravo da u svakom trenutku povuče predmetni pristanak o obradi podataka.
Povlačenjem saglasnosti, kupac više neće biti registrovan na veb portalu Prodavca i Prodavac će prestati da vrši obradu podataka.

Prodavac se obavezuje da čuva privatnost svih kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke
o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim
običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje
posla. Svi zaposleni Prodavca (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

U slučaju kopovine robe isporukom na kućnu adresu, Prodavac će koristiti sledeće podatke o ličnosti, i to:

 • ime i prezime
 • broj telefona
 • adresa

Pored navedenih podataka, potreban  nam je i podatak o e-mail adresi, kako bi potvrdili kujpovinu i poslali Vam porudžbenicu.

Podatke prikupljene na ovaj način koristimo isključivo radi zaključenja  i izvršenja ugovora o kupovini na daljinu, što obuhvata upravljanje i praćenje porudžbina, komunikaciju sa Vama, kao i postupanje u slučaju prigovora i reklamacija.

Kupac može na sopstveni zahtev putem mejla na online@medius.rs zatražiti brisanje svojih ličnih podataka.


Važenje pravila

Prodavac zadržava pravo da u bilo kom trenutku, ukoliko to smatra potrebnim, ukine ili izmeni Uslove kupovine.
Bilo kakva izmena ili ukidanje Uslova kupovine stupa na snagu odmah u trenutku objavljivanja istih na veb portalu. Smatra se da ste saglasni s novim Uslovima kupovine ukoliko nastavite da koristite usluge veb portala nakon izmene uslova.


Prava intelektualne svojine

Korišćenje materijala na ovom veb sajtu

Sadržaj ovog  veb sajta  zaštićen je  po važećim propisima koji regulišu oblast autorskih prava, žigova, odnosno druga prava intelektualne svojine. Nijedno od ovih prava ne prenosi se na korisnika ovog veb sajta.Ovaj veb portal možete koristiti da biste uživali pogodnosti usluga koje Vam se nude u lične, nekomercijalne svrhe. Nije dopušteno bilo kakvo korišćenje, kao što je, bez ograničavanja samo na to, menjanje i dopunjavanje, kopiranje, dupliranje, ponovno distribuiranje ili širenje bez dobijanja prethodne pismenesa glasnosti od Prodavca. Takođe bi trebalo da pročitate i postupate u skladu sa sličnim odredbama koje se tiču prava intelektualne svojine na  veb sajtovima  trećih strana kojima možete  pristupiti preko ovog veb portala.

Poruke korisnike

Prodavac se zahvaljuje na Vašim komentarima koji se odnose na naš veb portal i proizvode. Međutim, Vi ovim uzimate na znanje i priznajete, ukoliko nam pošaljete kreativne predloge, ideje, napomene, crteže, koncepte, pronalaske ili druge informacije (zajednički: “Informacije"), da će se te informacije smatrati svojinom i da će ostati svojina Prodavca. Uopšte uzev, svaka informacija, osim podataka o ličnosti koji se određeni u Politikama privatnosti (Prilog 1.), a koje ste poslali preko veb portala ili preneli Prodavcu preko Interneta, smatraće se i sa njima će se postupati kao sa informacijama koje nisu poverljive prirode. Ukoliko se na određenim veb stranicama dopusti dostavljanje informacija koje će Prodavac smatrati poverljivim, ta činjenica će biti jasno navedena na tim stranicama. Bez ograničenja u pogledu prethodnog, time što ste nam dostavili bilo kakve informacije, Vi prihvatate da prenosite na nas i mi ćemo isključivo posedovati sva do sada poznata prava ili prava koja nastanu ubuduće, kada su u pitanju te informacije, bilo koje prirode, širom sveta, i imaćemo pravo na neograničeno korišćenje tih informacija u bilo koje svrhe, komercijalne ili druge svrhe, bez ikakve naknade licu koje je dostavilo predmetne informacije.

Kao korisnik veb sajta, Vi odgovarate za sopstvena saopštenja, kao i za posledice njihovog dostavljanja. Dakle,
nemojte činiti nijednu od sledećih stvari: da nam dostavljate materijal na kome postoje autorska prava, osim ukoliko ste vlasnik autorskog prava ili imate dozvolu vlasnika autorskog prava da nam isti dostavite; da nam šaljete materijal kojim se otkrivaju poslove tajne, osim ako niste njihov vlasnik ili imate dozvolu vlasnika; da nam šaljete materijal
kojim se povređuju bilo koja druga prava intelektualne svojine drugih lica, ili prava na privatnost ili publicitet drugih lica; da nam šaljete materijal sa opscenim sadržajem, klevetnički, preteći materijal, materijal u svrhu zlostavljanja i zloupotrebe, izazivanja ili podstrekavanja mržnje ili osećaja stida drugog korisnika ili svakog drugog lica ili subjekta; da šaljete seksualno
implicitan sadržaj; da šaljete reklame ili poruke sa poslovnim zahtevima; da šaljete pisma sa porukama u lancu ili piramidalnim šemama; ili da se lažno predstavljate kao neko drugo lice.

Informacije koje se mogu preuzeti na ovom veb portalu obezbeđuju se za medije pri ilustrovanju referenci za Prodavca ili neko od povezanih pravnih lica. Prodavac Vam daje pravo na preuzimanje, reprodukovanje i/ili objavljivanje informacija koje se mogu preuzeti isključivo u deskriptivne, fer svrhe. Ništa što je ovde navedeno neće se tumačiti kao davanje licence ili bilo kakve vrste saglasnosti za korišćenje bilo kojih logotipova kao žigova, ili u svrhe povezane sa robnom markom, a svako takvo korišćenje smatraće se povredom prava na žig i biće procesuirano na način predviđen zakonom.


Ograničenje odgovornosti 

Vi ste saglasni da ćete pristupiti ovom veb sajtu i isti koristiti na sopstveni rizik. Informacije koje se obezbeđuju na ovom sajtu ne smeju i ne mogu se koristiti u savetodavne svrhe bilo koje vrste, uključujući, bez ograničenja, davanje saveta u pogledu investicija, poreskih ili pravnih pitanja.

Prodavac ulaže razumne napore da obezbedi tačne informacije na ovom veb portalu i može menjati i dopunjavati ove informacije s vremena na vreme bez prethodnog obaveštavanja. Međutim, Prodavac, menadžment i zaposleni Prodavca, kao i treće strane navedene na ovom veb portalu, ne zastupaju na bilo koji način niti garantuju, bilo izričito ili posredno, za besprekorno ili bezopasno funkcionisanje ovog veb portala bez bilo kakvih virusa, i/ili za tačnost, osnovanost, pravovremenost ili kompletnost sadržaja ovog veb sajta, i izričito odbacuju bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu neposrednu ili posrednu štetu,
u najširem smislu, koja nastane na osnovu korišćenja ovog veb portala ili u vezi sa istim.


Veb stranice trećih lica 

Preko ovog veb sajta možete pristupiti veb stranicama trećih lica.

Prodavac, menadžment i zaposleni Prodavca ne zastupaju na bilo koji način niti garantuju za sadržaj veb stranica trećih lica ili usklađenost takvih veb sajtova trećih lica sa važećim zakonima ili pravima trećih lica, i izričito odbacuju bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu neposrednu ili posrednu štetu, u najširem smislu, koja nastane na osnovu korišćenja veb sajtova trećih lica.


 

Važeći zakoni i nadležnost 

Svi sporovi koji nastanu na osnovu ili u vezi sa korišćenjem ovog veb sajta, ili prihvatanjem, tumačenjem ili uzimanjem u obzir ovog pravnog obaveštenja, isključivo će se rešavati pred nadležnim sudom u Beogradu, uz primenu prava Republike Srbije.


Kontakt podaci – korisnički servis

„MEDIUS“ DOO Nova Pazova , Četvrta Industrijska br. 12

Tel: +381 63 465-296

Mejl: online@medius.rs

Korisnički centar za potrošače: 022 2156777

Radno vreme korisničkog centa:

 •  radnim danima: 08:00-15:00

„Informacije sadržane na ovoj veb stranici namenjene su isključivo korišćenju od strane potrošača posetilaca ove veb stranice, radi prodaje proizvoda koju su u ponudi, i u druge svrhe se ne mogu upotrebiti bez saglasnosti Prodavca.